Kolding Netavis

Caroline Wozniacki i Sportens Hall of Fame

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Caroline Wozniacki er nyt medlem af Sportens Hall of Fame. Foto: Lars Møller.

Den tidligere tennisspiller Caroline Wozniacki er nyt medlem af Sportens Hall of Fame, som består af historiens bedste danske atleter.

Caroline Wozniacki blev lørdag aften optaget som nyt medlem i dansk idræts fineste selskab, Sportens Hall of Fame. Den tidligere tennisstjerne var i Jyske Bank Boxen i Herning medvært på Sport 2022-showet, og i den forbindelse blev det afsløret, at hun er medlem nummer 39 i det eksklusive selskab af danmarkshistoriens bedste atleter.

Den nu 32-årige Wozniacki kan se tilbage på en karriere, som gjorde hende til en verdensstjerne. I en tidlig alder proklamerede hun, at hun ville være verdens bedste, og det lykkedes. I alt lå hun nummer et på verdensranglisten i 71 uger, hun vandt 30 turneringer på WTA Touren, hun vandt Grand Slam-turneringen Australian Open, og hun var dansk fanebærer ved OL i Rio.

Kronprins Frederik var på scenen for at overrække Caroline Wozniacki titlen som nyt medlem af Sportens Hall of Fame.

-Det er en kæmpe ære for mig at komme med i det selskab og blive en del af dansk sportshistorie. Mange af medlemmerne har jeg støttet på stadions og foran tv’et, fra jeg var en lille pige. Det er surrealistisk og superfedt, at jeg er blandt dem nu, siger Caroline Wozniacki.

Ingen dansk tennisspiller har bare tilnærmelsesvist haft en karriere som Caroline Wozniacki. Derfor var der nok ikke mange andre end hende selv og hendes nærmeste, som for alvor troede på, at hun ville kunne gå hele vejen.

-Når ingen i Danmark havde gjort noget lignende før, så kunne det være svært at tro på, at det var muligt. Derfor er jeg ekstra stolt af, at jeg fandt en måde at gøre det på. Jeg kæmpede hårdt for det, og alle mine drømme blev til virkelighed, fortælelr Caroline Wozniacki.

Ambassadør for Danmark

Formanden for Sportens Hall of Fame-komité, DIF-formand Hans Natorp, er glad for at kunne byde Caroline Wozniacki velkommen i det fine selskab.

-Caroline Wozniacki har givet dansk idræt utrolig meget. Hun har begejstret med sine flotte resultater, og så har hun været en fremragende ambassadør for Danmark ude i den store verden. Hun har vist, hvor langt man kan komme med dedikation, jernvilje og fight. På den måde er hun også en kæmpe inspiration for den næste generation af danske tennisspillere og for danske idrætsudøvere generelt, siger Hans Natorp.

Fakta om Caroline Wozniacki

Født 11. juni 1990
Tennisspiller
Udvalgte resultater
Sejre på WTA-touren: 30
Grand Slam-sejre: 1 (Australian Open 2018)
Grand Slam-finaler: 3
Grand Slam-semifinaler: 7
Uger som nummer et på verdensranglisten: 71
Indtjente præmiepenge: 235 millioner kroner
OL-deltagelser: 3 (fanebærer ved OL i Rio i 2016)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel