Kolding Netavis

Campingplads flytter fra Vonsild

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Lokalplanområdet, markeret med orange, set fra Busholmvej, henover Troldhedestien og Donsrod Å. Foto: Kolding Kommune.

En aftale mellem Kolding Kommune og Kolding City Camp betyder, at en ny campingplads snart kan åbne lige nord for Kolding tæt på Troldhedestien og Donssøerne.

Kolding City Camp er i dag placeret i erhvervsområdet i Vonsild på et areal som campingpladsen lejer af Kolding Kommune. For flere år siden aftalte Kolding City Camp og Kommunen at finde en ny placering, når den nuværende kontrakt udløber som led i planerne om at skabe et større sammenhængende idrætsområde omkring Sydbank Arena.

Campingpladsens nye placering bliver ved Dons Landevej nord for Trianglen, hvor Kolding City Camp har indgået en købsaftale med en grundejer, der træder i kraft, når en ny lokalplan er vedtaget. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

På et møde i Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 6. januar er der givet grønt lys til, at By- og Udviklingsforvaltningen kan begynde processen med at udarbejde en lokalplan og sende den i høring. Den nye lokalplan skal bane vej for, at den nye campingplads kan realiseres og blandt andet sikre campingpladsens indpasning i landskabet, drikkevandsinteresser i området og trafiksikre adgangsforhold.

Naturskønt område

Formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh glæder sig over, at Kolding snart kan tilbyde campinggæster mulighed for at campere tæt på Troldhedestien og den smukke natur ved Donssøerne.

– Den nye campingplads får en meget attraktiv placering med gode muligheder for, at pladsens gæster kan benytte Troldhedestien ind til Kolding by mod øst og ud til Donssøerne mod vest, siger Birgitte Kragh og fortæller videre:

– Netop fordi den nye campingplads er placeret tæt på et bevaringsværdigt landskab, skal vi med lokalplanen blandt andet stille krav om, at campingpladsen indrammes af beplantning, og at campinghytterne og pladsens øvrige bygninger får en form og farve, så de passer bedst muligt ind i naturen.

Arealet afskærmes allerede i dag af levende hegn og skov på tre sider, undtaget det sydvestlige hjørne, hvorfra der er udsigt over landskabet. I den dispositionsplan, som campingpladsen har præsenteret for Kommunen, kommer der desuden et stort centralt, grønt område på pladsen.

Forventningen er, at et forslag til en lokalplan kan præsenteres for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 3. marts 2021 og herefter sendes i fem ugers høring i perioden fra 9. marts til 11. april 2021.

Fakta

• Kolding City Camp forventer at kunne flytte til et otte hektar stort areal ved Dons Landevej tæt på Troldhedestien og Donssøerne.

• En ny lokalplan skal give mulighed for at etablere en campingplads med op til 200 enheder.

• Campingpladsen får vejadgang fra den sidegren af Dons Landevej, som afgrænser området mod øst.

• Pladsen kommer til at rumme et ankomstområde med parkeringsplads, servicebygning og administration, samt en forpagterbolig.

• Pladsen bygges op omkring en åben, grøn kile, som løber diagonalt gennem området og opdeler pladsen i to, der giver udsigt over blandt andet Donsrod Å. Planen er at etablere en offentlig sti gennem den grønne kile, der forbinder campingpladsen med Troldhedestien.

• Inderst i den grønne kile plantes en lund, som skal udgøre et område for teltslagning og samtidig afskærme servicebygningerne i forhold til landskabet. Omkring den grønne kile etableres både traditionelle campingpladser og op til 75 campinghytter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *