Kolding Netavis

Bro lukkes i syv uger

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

I næste uge kan Plovfuren ikke benyttes. I syv uger skal der findes alternative ruter.

Træbroen over Kolding Å ved Plovfuren skal udskiftes med en ny betonbro. Arbejdet går i gang i næste uge og ventes at vare syv uger. I den periode vil broen være lukket for al trafik, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

– Broen passeres af cirka 800 biler hver dag. Disse bilister skal finde alternative ruter i perioden, og det samme gælder for cyklister, fodgængere og ryttere, som bruger broen, fortæller ingeniør Brian Simmelsgaard.

Begrænset bæreevne

Den nuværende træbro har en begrænset bæreevne, og den er heller ikke forsynet med autoværn, hvilket sidste år var ved at blive fatalt, da en bilist kørte gennem rækværket.

– Nu får vi en tidssvarende og mere sikker bro med autoværn, men det vil fortsat være en et-sporet bro med uændret bredde på kørebanen, understreger Brian Simmelsgaard.

Gennem årene har brugen af den smalle vej gennem Kolding Ådal jævnligt været debatteret. Den fremtidige anvendelse af Plovfuren afhænger blandt andet af, hvordan de trafikale udfordringer i det stærkt trafikerede kryds Vestre Ringgade/Tøndervej løses, så trafikken til og fra den vestlige del af Kolding by kommer til at glide lidt bedre.

Efter sommerferien bliver politikerne i Kolding Byråd præsenteret for en omfattende plan for udbygning af krydset.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel