Kolding Netavis

Borgere tilfredse med livet i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

En undersøgelse af Kolding-borgernes syn på egen sundhed, tryghed og tillid, arbejde, fritid og familieliv viser, at to-tredjedele er meget tilfredse med livet.

Borgerne i Kolding Kommune er godt tilfredse med livet, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

I en ny analyse af syddanskernes livskvalitet har Region Syddanmark spurgt 1.174 borgere i kommunen om alt fra økonomi til tillid til andre og tilfredshed med hverdagen.

Og her svarer to-tredjedele, at de er meget tilfredse med deres livskvalitet. Et stort flertal af koldingenserne er desuden tilfredse med deres økonomiske situation og med mulighederne for at dyrke fritidsaktiviteter.

Det glæder borgmester Jørn Pedersen (V):

– Det er dejligt at læse, at vores borgere generelt er tilfredse med tilværelsen og har det godt. Vi arbejder hver eneste dag på at gøre rammerne bedre for borgerne, så de kan leve det liv, de gerne vil, siger han og fortsætter:

– Samtidig er der også steder, hvor vi kan og skal gøre en indsats. Jeg kan blandt andet læse, at arbejdsløse og pensionister vurderer deres helbred dårligere, og at arbejdsløse i kommunen ofte føler sig ensomme. Det er bekymrende, og noget jeg selvfølgelig tager meget alvorligt.

Rigdom skal give rigere livskvalitet

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) mener, at viden om syddanskernes livskvalitet skal bruges til at skabe bedre livsforudsætninger.

– Lige nu oplever vi stor vækst og økonomisk fremgang i hele landet, og vi ved, at folk i beskæftigelse har bedre liv, bedre helbred og er mindre ensomme. Det kan vi især se i Kolding Kommune, hvor der er store forskelle i livskvaliteten i forhold til, om man har et arbejde eller ej, siger Stephanie Lose og tilføjer:

– Politik handler netop om at give alle bedre muligheder for at leve et godt liv, og ét af de steder, vi fra regionens side kan være med til at påvirke rammerne, er ved hele tiden at gøre behandlingen i vores sundhedssystem bedre og sikre praktiserende læger til alle borgere, siger hun.

Du kan læse rapporten her…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel