Kolding Netavis

Børn og klima

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Jørn Chemnitz Kristiansen (SF), byrådskandidat, Ejstrup Vang 6, Ejstrup, 6000 Kolding og Marianne Vejen Jespersen (SF), byrådskandidat, Rødkælkvej 13, 6000 Kolding.

Marianne mødte en koldingborger på gaden. Hun sagde: ”Der er kun to vigtige emner til kommunalvalget: Børn og klima”.

Vi må give hende ret. Det er det allervigtigste at prioritere, hvis vi vil have en fremtid i vores by – og i vores verden.

Vi er nødt til at prioritere børnene højere i Kolding. Kommunens fokus på FN’s Verdensmål er et godt udgangspunkt, men vi skal længere end det.

Vi er nødt til at sikre, at starten på livet bliver så god som mulig – og med høj kvalitet i sundhedsplejen, daginstitutionerne og skolerne. De første måneder af spædbørns liv betyder meget for, hvordan de udvikler sig og trives. Daginstitutioner af høj kvalitet betyder meget for, hvordan børn klarer sig i folkeskolen. Skoler af høj kvalitet betyder meget for, hvordan unge klarer sig på ungdomsuddannelser og i uddannelsessystemet … osv. Det starter med de små.

Hvis ikke børn har gode liv – og får gode uddannelser, vil vi ikke kunne løfte klimaudfordringen i fremtiden.

Klimakrisen må være den centrale udfordring på alle niveauer af samfundet. Kommunerne skal løfte en meget stor del af opgaven. Det bliver den røde tråd i den kommende byrådsperiode – og mange år ud i fremtiden.

Men – det starter med os alle sammen. Hvordan prioriterer vi i hverdagen? Bliver det lettere at træffe grønne valg? Er det en udfordring, som fællesskabet tager på sig? Uddanner vi de kommende generationer så godt, at fællesskabet bliver i stand til at løfte klimaudfordringen?

Det er en bunden opgave. Den starter med de små.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *