Kolding Netavis

Børn beskyttes bedre mod overgreb

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karina Lorentzen (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), gruppeformand, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Bramming-sagen udnyttede en mand 111 drenge seksuelt, mens det i Varde-sagen gik ud over mere end 100 piger.

I begge sager skete overgrebene mest digitalt, og desværre er det blevet lettere end nogensinde at sidde hjemme i sin stue og nå ud til hundredvis af ofre.

Mange gange manipulerer gerningsmanden offeret, som er et barn, der ikke kan gennemskue, hvad det udsættes for. Andre gange afpresses barnet til at udføre seksuelle ting ved sig selv ved at true med offentliggørelse.

Begge typer af overgreb er nu blevet kriminaliseret med en ny aftale, hvor grooming og sextortion skrives ind i straffeloven. SF har længe argumenteret for det, så det er godt. Børnene skal ikke stå med ansvaret for at sige fra – de voksne skal lade være at indlede sig med børn seksuelt.

Det er også glædeligt at tillidspersoner får et skærpet ansvar for ikke at udsætte elever eller børn i deres varetægt for blufærdighedskrænkelser, og at det undersøges, om man kan hindre, at unge under 18 år bevæger sig ind på sugardatinghjemmesider med aldersbekræftelse.

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg synes, der er brug for en større indsats mod sugardating. Noget tyder på, at her sker et reelt salg af sexydelser, og så er det rufferi, når man også tager penge for medlemsskaber.

Men det kræver, at platformen har fortsæt og ved det. Derfor havde jeg gerne set, at vi også havde tilkendegivet, at politiet rent faktisk begynder at arbejde med, hvad der foregår på de sider.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel