Kolding Netavis

Bliv klogere på klimatilpasning

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Klimavand er godt i gang med at klimatilpasse Byparken, hvor det 4000 kubikmeter store regnvandsbassin nu står færdigt. Vil du høre mere om dette og om de næste skridt, så kom til ’Åben KOMtainer’ og få en snak med Louise Langschwager, der står i spidsen for projektet.

Det store regnvandsbassin, der skal bidrage til at sikre Kolding midtby mod oversvømmelser, når der er skybrud og langvarig, kraftig regn, er skabt ved at bygge en dæmning i parken, og det arbejde har ikke været uden udfordringer, fortæller Louise Langschwager fra Klimavand.

– Byparken ligger på et engareal, hvor grundvandet står højt, og hvor jorden er svampet tørvejord. Det har derfor voldt lidt udfordringer at skabe en dæmning, der er stabil, men det er heldigvis lykkedes med et rigtig godt og meget flot resultat, fortæller Louise Langschwager i en pressemeddelelse.

Selv om tørvejorden har drillet lidt, er det alligevel lykkedes at få bassinet klar inden for tidsplanen. Entreprenøren er nu i fuld sving med at lave det rørarbejde under jorden, der skal lede vandet til og fra bassinet. Den del af arbejdet forventes at være færdig i begyndelsen af næste år.

Hvis du vil høre mere om klimatilpasningsprojektet, er du velkommen til at kigge forbi Byparken, hvor Louise Langschwager slår dørene op til Kolding Kommunes mobile kontor, KOMtaineren tirsdag og torsdag i de næste tre uger.

Nye planter og stier

Projektet med at klimatilpasse Byparken er også en anledning til at forskønne området og gøre parken mere spændende at færdes i.

– Nu hvor regnvandsbassinet er færdigt, går vi i gang med at plante træer og buske, og så blomster. Vi har også planer om at lave flere stier og en bro, men dæmningen omkring bassinet skal først have tid til at sætte sig ordentlig, før vi går i gang med den del af arbejdet, formentlig i løbet af foråret, forklarer Louise Langschwager. Herefter vil bassinet være fuldt funktionsdygtigt og klar til det næste skybrud.

Stem på dit favoritmødested

Der er planer om at skabe nye mødesteder og faciliteter i Byparken, men det er ønsker, som der ikke umiddelbart er midler til at realisere. Medarbejdere fra Kommunen er derfor i gang med at fundraise penge og du kan være med til at vælge, hvilket mødested eller faciliteter, der først skal realiseres. Du skal blot komme forbi KOMtaineren de dage den har åbent i Byparken og sætte en stemme på dit favoritprojekt.

Fakta

Klimavand er BlueKolding og Kolding Kommunes samarbejde om at klimatilpasse Kolding. Klimatilpasningsprojektet i Byparken er Klimavands første anlægsarbejde. Entreprenør på arbejdet er Frisesdahl A/S. Louise Langschwager er projektleder i Byparken og holder åbent kontor i Kommunens mobile kontor, kaldet Komtaineren, for at fortælle interesserede om projektet. Alle velkomne. Louise åbner kontoret i KOMtaineren tirsdage kl. 13-15 og torsdage fra kl. 13-16. Første dag er den 25. september og sidste dag er den 11. oktober.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel