Kolding Netavis

Ballade om en beboelsespavillon

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Beboelsespavillon skal rives ned. Sagen behandles i Plan, Bolig- og Miljøudvalget.

Så er der ballade om en beboelsespavillon i Øster Vamdrup. Kommunens forvaltning indstiller, at der ikke kan meddeles landzonetilladelse til en pavillon med den ansøgte placering. Det skriver netavisen Sebro Press.

Der er bare den hage ved sagen, at pavillonen allerede ligger på stedet. Og at den er bygget, uden tilladelse fra kommunen. Et som forhold ejeren nu gennem en ansøgning søger at få rettet op på.

Pavillon indstilles til nedrivning eller flytning

Men kommunens forvaltning indstiller til den politiske behandling, at bygningen skal fjernes – eller placeres andet steds lovligt. Den ligger nemlig placeret i landzoneområde, og helt uden tilknytning til det bestående byggeri på parcellen.

Derudover er der den omstændighed, at med den nuværende placering uden for kommuneplanens rammebelagte grænse mellem by- og landzone kommer bygningen til at fremstå, som en særskilt bolig i landzone, hvilket forvaltningen ikke vurderer, der ifølge loven, kan meddeles landzonetilladelse for. Derudover kommer, at der også gennem en nabohøring er indgivet klage over bygningens nuværende ulovlige placering.

Pavillon bruges som botilbud

Den omstridte pavillon i Øster Vamdrup benyttes som botilbud gennem den Sociale Udviklingsfond (SUF).

Forvaltningen påpeger i forbindelse med sagen, at det er muligt at placere en pavillon på parcellen lovligt som egen bolig inden for den eksisterende kommuneplan.

Den omstridte bygning er beliggende på en adresse på Gl. Ødisvej i Øster Vamdrup. Sagen behandles i Plan, Bolig- og Miljøudvalget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *