Kolding Netavis

Alle har ret til aktiv fritid

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Læserbrev af Nanett Myllerup Jensen (SF), byrådskandidat, Østergade 18, 6580 Vamdrup.

Jeg blev meget begejstret, da jeg blev præsenteret for Vonsild Fodboldklubs vision om at skabe en fodboldudgave af Lykkeligaen. Og endnu gladere da det lykkedes SF at få afsat penge til projektet i det budget der for nyligt er indgået.

Sådan et projekt bringer os et skridt nærmere, at alle har de samme muligheder. Alle bør have mulighed for at have et aktivt fritidsliv og sociale kontakter, at få en uddannelse, et job og leve et langt liv med al den livskvalitet disse ting giver. Desværre er det ikke sådan. Det at have et handicap skaber ulighed – bl.a. ulighed i sundhed.

Undersøgelser viser, at mænd med et intellektuelt handicap døde gennemsnitlig 13 år tidligere end andre mænd i befolkningen. Og kvinder med intellektuelt handicap døde gennemsnitlig 20 år tidligere end andre kvinder i befolkningen. En af grundene til det er, at borgere med handicap i mindre grad end den øvrige befolkning dyrker idræt. Dette skyldes ofte, at der ikke er nok egnede tilbud til dem.

Lykkeligaen har helt tydeligt vist os alle, hvor meget fornøjelse unge udviklingshæmmede har af sport. Derfor er jeg rigtig glad for, at Vonsild Fodboldklub har vist vejen frem med dette projekt. For tilblivelsen af den slags tilbud kræver, at klubber og foreninger er villige til at gøre deres forening eller klub tilgængelig. Og der er brug for det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *