Kolding Netavis

Aktion mod hvidvask: Anholdte i Kolding og Lunderskov

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Torsdag er 13 personer her i politikredsen blevet anholdt og sigtet for hvidvask.

Sydøstjyllands Politi har torsdag anholdt og sigtet fem kvinder og otte mænd i Sydøstjyllands Politikreds i forbindelse med en politioperation verdrørende hvidvask.

Personerne blev anholdt i Lunderskov, Kolding, Vejle og Juelsminde, og de er i alderen mellem 17 og 55 år. De er alle mistænkt for at have fungeret som såkaldte muldyr ved at hjælpe med at hvidvaske penge fra organiseret kontaktbedrageri. Måden, det er sket på, er, at de mistænkte har overført penge eller har stillet deres bankkonto til rådighed for de kriminelle, så pengesporet på denne måde er blevet sløret.

De anholdte afhøres, og sagerne efterforskes nu nærmere. Der forventes ikke fremstilling i grundlovsforhør.

-Anholdelserne af de 13 personer har til formål at kappe det led over, der hvidvasker penge, som typisk er fremskaffet gennem kontaktkriminalitet. Det vil sige, hvor fremmede bedrages til overføre penge til de kriminelle, fx ved at udgive sig for at være bankmand eller politimand, fortæller vicepolitiinspektør Jens Lyng Michelsen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse og fortsætter:

-I Sydøstjyllands Politi har vi tidligere ad flere omgange været ude at advare mod denne type kriminalitet, og også opfordret familiemedlemmer til at advare især deres ældre familiemedlemmer, da vi typisk ser, at det er denne gruppe, der rammes. Vi opfordrer nu også til, at man undlader hverken at hæve eller overføre penge for fremmede, fordi man risikerer at hjælpe organiserede kriminelle, der eksempelvis har begået kontaktbedrageri.

På landsplan blev over 135 personer anholdt i forbindelse med den landsdækkende politioperation.

De gode råd mod kontaktbedrageri lyder:

• Udlevér aldrig bekræftelseskoder eller andre følsomme personoplysninger over telefonen.
• Søg selv myndighedens eller banken telefonnummer frem på internettet og ring til dem.
• Læg røret på hvis du har mistanke om svindel – og du behøver ikke være høflig.

Gode råd til at undgå at blive et muldyr:

• Lad ikke andre overføre penge til din konto, som du skal overføre videre
• Hæv ikke penge for andre
• Er det svært at sige nej, og bliver du utryg ved situationen, kan du sige, at du ikke har dit betalingskort på dig, eller at du ikke har MobilePay

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel