Kolding Netavis

Adventsstjernen: En lysende udstilling

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Museum Kolding.

Når noget sker for tredje gang, kan man vel kalde det for en tradition. Og således kalder Museum Kolding det en tradition, at gæster og borgere i Christiansfeld kan komme til Søstrehuset fra fredag 3. november og se en lille lysende stjerneudstilling.

En rigtig Herrnhuter-stjerne består af 25 spidser, 17 med en firkantet fod (de lange spidser) og otte med en trekantet fod (de korte spidser).

Alt imens disse linjer bliver skrevet, gør Museum Koldings medarbejdere klar til at sætte virkelig mange stjerner op, når museet i starten af november åbner en særudstilling om og med Brødremenighedens stjernen, Herrnhuterstjernen, der har været i produktion siden 1897.

Heldigvis er mange af stjernerne klar – det er nemlig ikke første gang Museum Kolding lave den lysende udstilling. Første gang var i 2021, og også sidste år lyste den populære stjerne op i rummene i Søstrehuset i Christiansfeld.

-Nu kan man vel kalde det en tradition, at Museum Kolding hvert år i Kulturarvsmåneden sætter ekstra fokus på Brødremenighedens stjerne. De mange stjerner i vidt forskellige størrelser skaber en helt særlig sanselig og lysende oplevelse i denne mørke tid, fortæller Louise Klinge, museumsdirektør ved Museum Kolding, som i denne stund slæber stjerner op fra magasinet.

Stjerneudstillingen er en særudstilling og en del af Museum Koldings udstillinger i Søstrehuset i Christiansfeld og er åben i museets åbningstid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel