Kolding Netavis

21 nye almennyttige boliger på vej

Denne bygning i Ødis – en tidligere købmandsforretning – må lade livet for at give plads til 21 nye boliger. Foto: sebro-press.

Boligselskabet Bovia – AAB trodser prisstigningerne.

Selskabet agter allerede her til efteråret at gå i gang med opførelsen af 21 nye almennyttige boliger i landsbyen Ødis, skriver Christiansfeld Avis.

De nye boliger skal opføres på et areal midt i landsbyen, beliggende mellem Mejerivej og Steppingvej. Anskaffelsessummen er opgjort til 43,820 millioner kroner. Den årlige husleje er beregnet til 992 kroner pr. kvadratmeter – eksklusiv forbrug.

For at give plads til de nye boliger må en kommunalt ejet ejendom, Mejerivej 2 – en tidligere købmandsforretning – lade livet. Ejendommen blev ellers i 2015 opkøbt af kommunen med henblik på permanent husning af flygtninge, men nu afhændes den til boligselskabet. Resten af arealet til de nye boliger er erhvervet fra en privat sælger.

Det fremgår af sagsbehandlingen i kommunens udvalg ’Økonomi og strategi’, at Bovia – AAB, af klima- og bæredygtighedshensyn agter at opvarmningen af de nye boliger kun skal ske med varmepumper. De har dermed fravalgt naturgassen, som ellers oprindeligt var planlagt.

Bovia – AAB meddeler, at de – forudsat at projektet endeligt godkendes af byrådet, forventer byggestart på de 21 nye boliger i Ødis allerede i oktober 2022, og at byggeriet vil stå klar til indflytning omkring november 2023.

Tagget med: ,
Del denne artikel