Kolding Netavis

10-årig pige er “Årets Børnecyklist”

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

10-årige Aira har siden april cyklet syv kilometer til skole hver vej og endda samlet sine kammerater op på vejen. Nu får hun Cyklistforbundets pris Året Børnecyklist 2018.

To ugers cykeldyst med Cyklistforbundet og TrygFondens børnemotionskampagne ‘Alle Børn Cykler 2018’ er netop overstået. Mere end 116.000 elever fra skoler over hele landet cyklede med i kampagnen, der skal inspirere børn til at cykle mere i hverdagen og inspirere skoler og forældre til at bakke op om børns cykling.

Kampagnen afsluttes med at udnævne Årets Børnecyklist. Det sker blandt de elever, som af deres kammerater er blevet nomineret til prisen, skriver Cyklistforbundet i en pressemeddelelse.

Det var klassekammeraten Kasper og hans mor Minna, der nominerede Aira til prisen med denne begrundelse:

– Vi vil gerne nominere Aira, fordi hun er den første, der cykler hver morgen. Hun samler os alle op på vej til skole. Det er fedt at cykle sammen, og Aira har en stor andel i, at vi gør det. Aira er bare sådan en god pige, som trodser al slags vejr for at cykle sammen med vennerne i skole.

Flot bedrift

Aira har siden april cyklet hver morgen de syv km. fra hjembyen Sdr. Vilstrup til Eltang Skole uden for Kolding. Undervejs har hun samlet klassekammeraterne Frida, Kasper, Mikkel, Viola og Laurids op.

Med sådan en daglig morgenbedrift er prisen ifølge Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam velfortjent:

– Aira og resten af hendes cyklende klassekammerater er et godt eksempel på, hvordan oplevelser og sammenhold kan motivere børn til at cykle mere i hverdagen. Syv km hver vej er lidt af en bedrift, når man går i 4. klasse. Aira er indbegrebet af, hvad Alle Børn Cykler handler om – frihed, oplevelser, selvtillid og daglig motion. Derfor fortjener hun titlen som Årets Børnecyklist 2018, siger Klaus Bondam.

Med prisen følger en ny cykel sponsoreret af HF Christiansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel