Kolding Netavis

Walisisk harpekoncert i Nicolai

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Kolding får besøg af harpenisten Robin Huw Bowen, der igennem mere end 25 år har præsenteret hele verden for den walisiske musiktradition.

Mandag den 24. september kan man opleve en meget unik koncert, når waliseren og harpenisten Robin Huw Bowen spiller i Nicolai Scene. Han trækker både på sin egen mangeårige forskning og på autentiske spillemåder, som er overleveret i folkemusikken, når han samler de forskellige aspekter af traditionerne og giver den walisiske musik et nyt og vitalt udtryk.

I mere end 25 år har Robin Huw Bowen haft en karriere som den eneste fuldtidsprofessionelle walisiske harpenist på den såkaldte trippel-harpe, og han har introduceret dette instrument for tusinder og atter tusinder verden over, skriver Nicolai i en pressemeddelelse.

Han har forsket i, indspillet og udgivet et utal af gamle “tabte” walisiske melodier, og hans indflydelse på den walisiske folkemusik og den specielle harpetradition strækker sig meget vidt. Han rangerer bland de vigtigste figurer, som er udrundet af den walisiske folkemusiktradition og regnes i dag for den vigtigste eksponent for den walisiske trippel-harpe og den musik, som knytter sig til den.

Man kan i dag ofte møde den holdning, at bevaring af en gammel kulturarv er ensbetydende med “at leve i fortiden”, men i modsætning til blot at demonstrere nogle gamle og støvede værker, genopliver Robin Huw Bowen med sit inspirerende harpespil selve musikkens sjæl og formidler den til publikum som lyslevende kunstart. Selv om han ikke er bange for at strække grænserne for selve traditionen og sit eget spil, sker det altid med dyb integritet.

Hans fortolkning er i høj grad farvet af hans egen personlighed og kunstneriske styrke, men stadig dybt forankret i århundreder af walisisk musiktradition. Tilhørerne bliver præsenteret for det sande udtryk og den sande lyd af denne tradition; med genklange fra tidligere tiders æstetik, men så farverigt og levende som til alle tider.

Koncerten, der starter klokken 19.30, arrangeres i samarbejde med Kolding Musikskole.

Billetter kan købes på www.nicolai.kolding.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel