Kolding Netavis

Vi skal sikre, der er nok pladser i daginstitutioner

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Laura Guldager (DF), byrådskandidat i Kolding Kommune samt lokalformand i DFU Trekanten, Sødalen 13, 6040 Egtved.

Flere af vores lokalsamfund er over de seneste år vokset og vokset, men antallet af daginstitutionspladser er desværre ikke fulgt ordentligt med.

Det går nu bl.a. ud over børnegården i Vester Nebel. Flere forældre oplever lige nu, at de ikke kan skrive deres barn op til at starte i Børnegården, og det kan vi ikke byde dem.

Lige nu beskrives pasningssituationen i Kolding således: ”For perioden frem til 2024 forventes det, at muligheden for at få plads i relativ nærhed af hjemmet, overordnet set vil være uændret”. Det er altså tydeligt, at det flere steder, bliver svært at finde pasning til sine børn i den by man bor i.

Det er et stort problem, da det ude i de små lokalsamfund er afgørende, at børnene fra en tidlig alder kan danne relationer til de andre børn, som de skal gå i skole med. Det gør man ikke ved at blive sendt i daginstitution i ”relativ nærhed” af hjemmet og eller i et helt andet skoledistrikt.

Allerede nu er det tydeligt, at der vil mangle pladser både i Børnegården Vester Nebel og Børnehuset Søbo i Ødis, da det fremgår i kapacitetsanalysen, at der ikke er flere ledige pladser i netop disse børnehaver.

Men dette problem vil vokse yderligere, hvis der ikke bliver gjort noget. I Vester Nebel er bl.a. de nye boligområder ikke medregnet i denne kapacitetsanalyse, derfor skal der handles inden det er for sent.

Det er for mig helt centralt, at vi får styr på dette problem. Vi skal altså sikre, at daginstitutioner som Børnegården i Vester Nebel og Børnehuset Søbo i Ødis som minimum har plads til de børn, der bor i de respektive lokalsamfund nu og i fremtiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *