Kolding Netavis

Vamdrups bymidte skal løftes

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
-Nu er det Vamdrups tur. Byrådet må finde de nødvendige penge. Og måske kan man desuden få del i den nye statslige pulje, siger Poul Erik Jensen (S) fra Vamdrup. Privatfoto.

-Nu er det Vamdrups tur, mener regionsrådsmedlem Poul Erik Jensen (S) fra Vamdrup.

Vamdrups bymidte skal løftes.

-Vamdrup burde have gode muligheder for at få fat i en del af de millioner, som regeringen er klar til at putte i 10 af landets byer – med et indbyggeral mellem 4.000 og 20.000 indbyggere.
Pengene skal bruges til projekter, der kan være med til at understøtte levende bymidter, fortæller regionsrådsmedlem og Vamdrups tidligere viceborgmester Poul Erik Jensen.

Omfattende renovering for over 30 år siden

Vamdrup byråd investerede for godt 30 år siden i en omfattende renovering af bymidten. Det skete netop med henblik på at skabe en hyggelig ramme om bymidten, hvor man havde lyst til at færdes og handle.

-Det var en god investering – og er i høj grad årsag til at Vamdrup fortsat har et bredt udbud af både specialvare- og dagligvareforretninger. Men intet holder evigt. Midtbyen er efterhånden nedslidt – og bærer præg af ringe vedligeholdelse, siger Poul Erik Jensen.

Han tilføjer, at Kolding midtby lige har fået et ordentligt løft til mange millioner kr.

-Nu er det Vamdrups tur. Byrådet må finde de nødvendige penge. Og måske kan man desuden få del i den nye statslige pulje, slutter han.

Der er ansøgningsfrist hos indenrigs- og miljøministeriet 25 april .

Derefter vil ministeriet kigge ansøgningerne igennem – og vælge de 10 byer, som får del i millionerne fra 2024 til 2029.

Vamdrup har 5.000 indbyggere, mens Lunderskov har under 4.000 indbyggere – og kan dermed ikke komme i betragtning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel