Kolding Netavis

To lastbiler snuppet: Manipulerede med udstyr

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Her er det ved en tidligere kontrol. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd foretog i samarbejde med Tungvognscenter Øst kontrol af en række tunge køretøjer over fire dage fra den 13. til 16. marts.

Kontrollerne blev foretaget på fire forskellige lokationer – motorvejen ved Kolding, Nyborg, Herning-motorvejen og ved Tønder.

Tungvognscenter Øst bidrog med en mobil bremseprøvestand, hvilket betød, at det var muligt at få foretaget test af køretøjernes bremseevne på kontrolstedet.

I løbet af de fire kontroldage blev der kontrolleret i alt 104 køretøjer/vogntog. Disse standsninger førte umiddelbart til 28 sigtelser for diverse overtrædelser.

Ud af de 104 køretøjer/vogntog, blev 39 vogntog kørt på bremseprøvestanden til kontrol. Ud fra disse viste en lang række fejl sig, hvoraf nogle også medførte en sigtelse:

• 1 lastbil blev indkaldt til kontrolsyn grundet skævbremsning
• 1 påhængsvogn fik klippet nummerpladen grundet manglende bremsepræstation
• 2 påhængsvogne blev indkaldt til kontrolsyn grundet skævbremsning
• 3 påhængsvogne blev indkaldt til kontrolsyn grundet andre fejl end bremsepræstationer
• 4 sættevogne fik klippet nummerpladen grundet manglende bremsepræstation
• 7 sættevogne blev indkaldt til kontrolsyn på grund af skævbremsning
• 1 sættevogn blev indkaldt til kontrolsyn pga. fejl på undervognens støddæmpere
• 1 sættevogn blev indkaldt til kontrolsyn pga. beskadiget affjedring
• 15 lastbiler blev indkaldt til kontrolsyn grundet andre fejl – typisk for mange fjernlyslygter, revnede forruder, revner i chassisrammen etc.

Særlige sager

To lastbiler blev ved kontrollen ved Kolding taget for manipulation af det antiforurenende udstyr (SCR manipulation). Dette udløste bøder på 25.000 kr. til hver og et krav om at få det bragt i orden, inden de kunne køre videre.

Over de fire kontroldage foretog Tungvognscenter Syd som sædvanligt også kontroller på det øvrige vejnet. Under disse kontroller blev yderligere 68 køretøjer kontrolleret, hvilket samlet førte til 12 sigtelser af forskellig karakter. Det var særligt for overtrædelse af overhalingsforbud på motorvej, manglende betaling af vejbenyttelsesafgift samt for anvendelse af håndholdt mobiltelefon under kørsel med lastbil.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel