Kolding Netavis

Tilgængelighed i alle lokalplaner

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Nanett Myllerup Jensen (SF), byrådskandidat, Østergade 18, 6580 Vamdrup.

Hvis jeg kunne bestemme, skulle der i alle lokalplaner være et afsnit om tilgængelighed, så f.eks. trapper som eneste adgangsvej ikke mere anlægges. Men først skulle de skæve fliser og for høje kantsten væk, og naturstier reetableres, fordi jeg går ind for tilgængelighed.

Det ses i bybilledet både i Vamdrup og Kolding, at mange ældre går tur. Desværre mødes de af skæve fortovsfliser og manglende nedkørsler fra alt for høje kantsten.

Og ofte har stierne ud i naturen fået lov at leve deres eget liv. Det gør gåturen vanskelig, når man bruger rollator, og den kan man se mange ældre har taget til sig. Det er rigtig fint at tilgængeligheden er indtænkt i det flotte Troldhedebane anlæg, og Skamlingsbanke komplekset. Men det er ikke nok at sikre tilgængelighed til kommunens nyanlagte naturoplevelser.

Ældre og handicappede skal have mulighed for at komme rundt i deres lokalområde, at handle ind og have adgang til naturen. Alle skal have mulighed for at holde fast i deres færdigheder længst muligt.

Langt de fleste ønsker at være selvhjulpne. Og en gåtur – uanset om det er i byen eller i naturen – giver både motion og friske indtryk til hjernen, selvom den foregår langsom eller i kørestol.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *