Kolding Netavis

Sydtrafik lancerer ny sommerbillet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Sydtrafik.

En ny billig weekend-billet skal lokke flere til at bruge bussen i sommerferien.

Fri rejse hele weekenden for 50 kroner. Sådan lyder det tilbud fra Sydtrafik, der skal lokke Syddanskerne til at bruge bussen som transportmiddel i sommervarmen. Og måske betyder de høje brændstofpriser, at flere er klar til at overveje den kollektive transport.

-Der er ikke mange steder, der kan sige, at her stiger priserne ikke lige foreløbigt, men det kan vi i Sydtrafik, fortæller Lars Berg, administrerende direktør for Sydtrafik, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

-Faktisk bliver det endnu billigere nu, for med weekendbilletten kan du eksempelvis rejse fra Sønderborg til Esbjerg og tilbage igen for en 50’er, hvis man har lyst til det. Altså hele Sydtrafiks område – som dækker den jyske del af Region Syddanmark.

Som de andre trafikselskaber kan Sydtrafik konstatere, at ikke alle passagererne er vendt tilbage i busserne efter Covid-19 og de forskellige runder med nedlukninger. Rundt regnet mangler der stadig ca. 15 % i forhold til 2019’s passagertal.

-Det er derfor, vi sætter projekter som Weekendbilletten i søen. Vi vil gerne gøre borgerne i vores område opmærksom på, at bussen kan være et billigere – og grønnere – alternativ til bilen, siger Lars Berg.

Fire weekenden i ferien

Billetten sættes til salg i Sydtrafik app, og den kan købes første gang til weekenden d. 16. og 17. juli og fire weekender frem. Børneprisen for weekendbilletten er 25 kr., men Sydtrafik gør opmærksom på, at en voksen kan tage 2 børn under 12 år med gratis.

Fakta

• Weekend-billetten skal købes i Sydtrafiks app
• Den sælges til weekenderne i uge 28, 29, 30 31
• Prisen er 50 kr. for en voksen – 25 kr. for børn
• En voksen kan gratis tage to børn under 12 år med

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel