Kolding Netavis

Svesken på disken i sagen plejecenter ved Munkebo

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Mirela Tanovic (C), byrådskandidat, Primulavej, 6000 Kolding og Knud Erik Langhoff (C), borgmesterkandidat, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Vi er i Det Konservative Folkeparti virkelig bekymret, når vi kan læse i JydskeVestkysten, at ikke engang ældrerådet i Kolding, der er folkevalgt og som skal høres i sager, der vedrører borgere over 60 år, ikke er blevet spurgt i sagen ”Plejecenter ved Munkebo”.

For os er der ingen tvivl om, at selvfølgelig skal ældrerådet spørges og komme med deres udtalelse.

For os virker det også underligt, at der arbejdes efter en model, hvor der skal nedrives velfungerende boliger i Munkebo for at gøre plads til et kommunalt plejecenter, specielt når ghettoproblematikken kan løses ved, at en del af de af Alfabo ejede boliger i området kan sælges til private investorer.

Hertil kommer at vi mangler en økonomisk beregning, der viser hvad nedrivning af boliger og opførelse af et plejecenter ved Munkebo koster, sammenlignet med et plejecenter opført som barmarksprojekt.

Vi savner også, at der bliver set på andre former for ejerskab. Her tænkes blandt andet på et friplejehjem, hvor kommunen udelukkende betaler den ydelse, der svarer til driften af et kommunalt plejecenter, eller plejecentre drevet af f.eks. OK fonden som det sker på Drejershus.

Kolding kommunes økonomiske situation betinger, at vi ser på de økonomisk optimale løsninger. Vi har i Kolding ikke råd til at betale mere, og vi har ikke råd til smarte idealistiske løsninger, hvor parti politik sætter dagsordenen.

Vi håber ikke der bruges en masse energi på sagen – ”Plejecenter ved Munkebo” før der foreligger helt konkrete økonomiske beregninger på hvad det koster, og hvad alternative løsninger koster.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *