Kolding Netavis

Strukturreformens tabere

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), borgmesterkandidat, Gl. Bjert 39c, 6091 Sdr Bjert og Hans Holmer (SF), Social- og Sundhedsformand, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Strukturreformen fra 2007 gennemtrumfet af det borgerlige flertal i Folketinget lagde kimen til de problemer, mennesker med handikaps eller sociale og psykiske lidelser i dag har.

Det har rejst en voldsom kritik og en folkebevægelse ved navn 1 million stemmer af pårørende, der retfærdigt slås for rimelige forhold for deres nære og kære. Det er meget velkomment og bydende nødvendigt.

Villy Søvndal, SF`s socialordfører dengang advarede i meget stærke vendinger imod konsekvenserne. Og desværre fik han ret.

Derfor står mennesker med psykiske lidelser, mennesker med handikap og socialt udsatte i dag med problemer.

Der er ingen nem vej væk fra de nuværende problemer. Der mangler:

-Økonomi. Området er og har i mange år været totalt underfinancieret. Derfor er det opløftende, at KL går til økonomiforhandlingerne med regeringen med et krav om et løft af området med 5,5 mia kr over de næste 3 år.

-Kvalitet i sagsbehandlingen. Det er fortvivlende beretninger man møder når man snakker med pårørende til handikappede og socialt udsatte.

-Bofællesskaber med hjælp og støtte eller boliger der lægger op til et fællesskab med ligestillede.

-Ressourcer til at kunne hjælpe med udviklings- og træningsforløb. Mennesker gøres ikke selvhjulpne ved forcerede forløb. Det giver bagslag.

-Et samfund skal måles på, hvordan vi behandler dem, der har mest brug for hjælp. Og her er der plads til forbedringer for nogle af de mest sårbare mennesker, vi har.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *