Kolding Netavis

Stort fremmøde til informationsmøde om kystsikring

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Der var en god tone blandt sommerhusejerne.

I den forgangne weekend var der indbudt til informationsmøde om stormflodssikring ved Grønninghoved og Binderup.

Mange valgte at bruge lørdag eftermiddag på mødet, hvor de kunne høre om de muligheder, som Kolding Kommune præsenterede til dem og der var en generelt en positiv stemning:

– Jeg havde frygtet, en stemning, der var mere hård og en tone der var i den hårde ende. Men det var ikke tilfældet. Det er nødvendigt, at finde en fælles løsning, som sommerhusejerne er glade for. Det handler for mig, om at finde, den rigtige løsning for borgerne i området, siger siger Socialdemokraternes Elvis Comic i en pressemeddelelse.

Positive ting kom ud af mødet

Der kom gode ting ud af mødet, blandt andet at sommerhusejere dukkede op til mødet og viste interesse, samt at de tager problemet alvorligt:

– Det var fantastisk, at så mange borgere mødte op. Over 400 mennesker, det var langt flere end forventet. Det viser netop, at det betyder noget for sommerhusejerne, siger Tobias Kristian Jensen Jørgensen (V) og konstaterer at man som politikere tager tingene alvorligt:

– Som politikere, tager vi det alvorligt og opfordrer så mange som muligt til at sende deres høringsvar, for at vi får det allerbedste grundlag, at kunne træffe en beslutning ud fra. Og det er vigtigt, at understrege, at det jo, ikke er en beslutning der allerede er taget. Nu er vi i gang med arbejdet og i denne uge, sendes forslaget i for høring i fem uger, fortæller Tobias Kristian Jensen Jørgensen.

Høringssvarene kommer til at vægte rigtig højt, når byrådspolitikerne skal tage en beslutning til, hvad der skal være i området.

– Det er dejligt, at vi kunne debattere og have en god stemning om kystsikring ved Grønninghoved/Binderup. Det er dejligt, at så mange var mødt frem for at høre om og debattere kystsikring i Grønninghoved/Binderup. Det var min klare fornemmelse at jeg ikke var den eneste der fik mere viden om bevæggrundene og mulighederne, så nu glæder jeg mig til at se hvilke høringssvar der kommer fra området, når sagen bliver sendt i for høring. De kommer til at vægte højt i den politiske behandling af sagen, siger Tanya Buchreitz Løwenstein (V) og tilføjer:

– Det er naturligt at vi som politikere tager tingene alvorligt også når det gælder kystbeskyttelse. Skal der gøres noget i området er det meget vigtigt for os, at have borgerinddragelse med. Det var blandt andet informationsmødet i lørdags et godt eksempel på. Vi ser frem til det videre arbejde og er allerede i arbejdstøjet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *