Kolding Netavis

Stenrev i Kolding Kommune

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), borgmesterkandidat, Gl Bjert 39C, 6091 Sdr. Bjert og Jørn Chemnitz (SF), byrådskandidat, Ejstrup Vang 6, 6000 Kolding.

For et par måneder siden stemte SF imod klapning af slam fra Marina City i Lillebælt nord for Trelde Næs. Nu klapper vi højt over nyheden om, at etablering af stenrev ud for Skibelund Strand og efterfølgende Trappendal ved Hejlsminde.

Arbejdet går i gang i nær fremtid og det vil få stor betydning for dyrelivet i området. Det er en rigtig god nyhed for biodiversiteten og et skridt i den rigtige retning.

Naturpark Lillebælt og Better Birdlife står bag projektet, der skal sikre flere blåmuslinger i området. Muslingerne er føde for edderfugle, der er gået kraftigt tilbage i hele Lillebælt. Stenrevene vil også få betydning for fiskebestandene, og SF har foreslået at revene skal placeres tæt på land, så fuglene kan opleves på nært hold, stenrevene kan opleves af badende, og lystfiskere kan fange en havørred, der også tiltrækkes af de øgede fødemængder.

Projektet er et godt eksempel på, at forbedringer af natur og miljø kan gå hånd i hånd med rekreative aktiviteter, når vi arbejder med naturen og ikke mod den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *