Kolding Netavis

Stalking skal ind i straffeloven

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Karina Lorentzen (SF), retsordfører, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Ifølge Justitsministeriet oplever op mod 100.000 danskere i løbet af et år at blive stalket.

Mange har troet, at det allerede var strafbart, fordi politiet siden 2009 har kunnet udstede polititilhold mod stalkingudøveren.Det var et SF-forslag, der dengang afstedkom, at man lavede lovgivning. Men i stedet for at definere og kriminalisere stalking, fik vi loven om tilhold.

Og desværre ser vi sager med mere end 100 overtrædelser af tilholdet, hvilket betyder, at loven intet er værd for ofrene, som magtesløst må leve et liv i frygt.

Derfor fremsatte jeg i 2020 et nyt beslutningsforslag om at kriminalisere stalking. Det har vi nu indgået en politisk aftale om, så det bliver en realitet.

Nu bliver stalking endelig kriminaliseret med en strafferamme på op til tre års fængsel, så politiet kan gribe ind tidligere i sagerne. Ofrene får også ret til bistandsadvokat, vi får specialiserede politienheder, og offeret bliver underrettet, når gerningsmanden løslades.

Straf er ikke et mål i sig selv. Det er at få stalkerne til at holde op. Derfor skal de have hjælp til at bryde mønsteret, og aftalen indeholder også en udvidelse af behandlingsmulighederne.

Stalking er ikke bare harmløse sms’er eller mails. Det er chikane og forfølgelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *