Kolding Netavis

Snart tages første spadestik til Vores Hus

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Illustration af det kommende Vores Hus i Vamdrup. Illustration: Mejeriet.

Endelig kan der tages første spadestik til Vores Hus i Vamdrup.

Onsdag den 11. januar er en særlig dag for Majbrit Petersen. Der kan hun nemlig som formand for Vamdrup Kino langt om længe være med til at tage første spadestik til Vores Hus i Vamdrup.

-Vores Hus har været længe undervejs fra den første spæde ide og til nu. Derfor føles det også ekstra dejligt, at byggeriet nu skal i gang Vi glæder os alle rigtig meget til at kunne tage det første spadestik, smiler Majbrit Petersen.

Første spadestik tages onsdag den 11. januar kl. 17 og alle er velkomne. Arrangementet foregår udenfor på Kinotorvet, hvor der vil være taler, musik og en kop varm kaffe.

Efter tidsplanen vil Vores Hus stå færdigt i oktober 2023 og med indvielse i slutningen af året. Til den tid kan borgerne i Vamdrup glæde sig til et nyt kulturhus, som kommer til at rumme biograf, multisal, bibliotek, foyer og mødelokaler. Vamdrup Kino og Vamdrup Bibliotek bliver de primære aktører i Vores Hus, men det skal også samtidig være samlingspunkt og base for de mange foreninger i byen.

Glæde hos kulturudvalgsformand

Hos formand for Kulturudvalget i Kolding Kommune, Eva Kjer Hansen (V), er der også stor glæde over, at man nu endelig kan sætte gang i gravemaskinerne og tage hul på næste fase i opførslen af Vores Hus:

-De frivillige fra Vamdrup Kino og medarbejderne fra Vamdrup Bibliotek har lagt et stort arbejde i at få projektet til at lykkes og det lokale erhvervsliv og sponsorer har bakket det op. Nu går vi så ind i næste fase og kan glæde os til at se byggeriet tage form, lyder det fra Eva Kjer Hansen.

Vores Hus er baseret på et samarbejde mellem Kolding Kommune og Vamdrup Kino, støttet af Jens Holms Biblioteksfond og ejeren af Dansk Auto Logik A/S Bent O. Jørgensens Fond. Også Vamdrup Kino og Kolding Kommune har bidraget til den samlede byggesum.

Vamdrup Kino lukker midlertidigt

I forbindelse med byggeriet af Vores Hus er det nødvendigt at lukke Vamdrup Kino i en længere periode indtil det nye hus står klar.

-Vi håber biografgængerne vil væbne sig med tålmodighed så længe, siger Majbrit Petersen, som fortæller, at det desværre ikke har været muligt at finde et alternativt sted at vise film.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel