Kolding Netavis

S-formand: -Landmand må gerne beholde gyllen hjemme ved sig selv

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Landmanden fra Ferup vil bygge en gylletank ved siden af Dansk Auto Logik A/S på Koldingvej i Vamdrup. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Striden med en landmand i Ferup, der vil bygge en gylletank i Vamdrup, får nu et ord med på vejen fra formanden for Socialdemokratiet.

– Jeg så gerne, han beholdt sin gylle hjemme ved sig selv. Han har gård langt væk fra Vamdrup, men nu er det sådan, at vi må rette os efter reglerne og dermed få det bedst mulige ud af det.

Sådan siger formand for den socialdemokratiske gruppe i Kolding Byråd, Poul Erik Jensen, Vamdrup, til JydskeVestkysten i følge netavisen Sebro Press.

Ordene er sagt i striden med en landmand fra Ferup, som vil bygge en stor gylletank lige ved siden af en af Vamdrups betydeligste virksomheder, Dansk Auto Logik A/S på Koldingvej i Vamdrup.

På vej til politisk afgørelse

Sagen om den store gylletank er vej til politisk afgørelse, idet Poul Erik Jensen har forlangt den på dagsordenen for et møde i plan-, bolig og miljøudvalget den 6. november.

Det sker i et forsøg på at få gylletanken flyttet længere væk fra virksomheden, skriver JydskeVestkysten.

Årsagen til den kommunale behandling er, at den pågældende landmand og svineavler, Flemming Damgaard, Ferup, har søgt kommunen om zonetilladelse til at opføre tanken det pågældende sted, og her har Dansk Auto Logik benyttet sig af den lovmæssige klageret.

Undgå tanken at tanken kommer til byen kan man åbenbart ikke. Og åbenbart heller ikke selv om til- og frakørselsforholdene fra hovelandevej Rute 25 til den jord landmanden ejer ved Koldingvej ændres væsentligt med tankens komme. Derfor skal politikerne udelukkende nu tage stilling til placeringen af tanken. Og her foreslår Poul Erik Jensen en alternativ placering, som han mener Dansk Auto Logik kan leve med. Men hvad siger landmanden? Han har foreløbig været tavs.

Dansk Auto Logik har gjort indsigelse mod planerne, idet virksomheden frygter både lugt- og støvgener fra gylletanken, som virksomheden vil blive nabo til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *