Kolding Netavis

Rockwool vinder pris

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Rockwool, der blandt andet har fabrik i Vamdrup, har vundet prisen som bedste grønne tech-løsning.

Med returløsningen ’Rockcycle’ distancerede Rockwool andre flotte grønne tech-løsninger i kategorien Best Company Solution ved årets uddeling af SDG Tech Awards i Industriens Hus i København.

Det er fjerde år, at Sustainary i samarbejde med Dansk Industri (DI) fejrer og fremmer grøn innovation i Danmark.

Rockwool vandt prisen inden for “bedste virksomhed”. Rockwool tog hovedprisen med en løsning, hvor mineraluldsproducenten sammen med affaldshåndteringsfirmaet RGS Nordic tilbyder, at tage uforgængeligt stenuld tilbage fra nedrevne og ombyggede bygninger og genbruge det til nyt stenuld.

“First mover” på byggeområdet

Juryen har vurderet, at Rockwools løsning er en “first mover” på byggeområdet. Rockcycle kan bane vejen for en cirkulær og bæredygtig byggebranche fremover, siger præsident for Sustainary, Human Shojaee.

Den kasserede isolering hentes direkte fra byggepladsen eller fra kommunale genbrugspladser. Efter sortering og granulering transporteres materialet til de to danske Rockwool-fabrikker – heriblandt Vamdrup, hvor den genbrugte stenuld bruges i produktionen af ny stenuldsisolering.

En anden årsag til Rockwools pris er, at løsningen bidrager positivt til cirkulær økonomi i en byggesektor, der er præget af store mængder affald, stort CO2-belastning og overforbrug af naturressourcer.

Cirka 12.000 tons stenuld blev i 2021 genanvendt gennem Rockwools genbrugsordning, og virksomheden forventer, at mængden stiger i de kommende år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel