Kolding Netavis

Ro, nærvær og regelmæssighed

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Iben Lehmann Rasmussen (SF), byrådskandidat, Vestervang 27, 6000 Kolding.

Vi skal turde bryde siloerne ned. Hver forvaltning skal ikke lukke sig om sig selv, men i stedet skal de forskellige forvaltningsområder lære af hinanden og inspirere hinanden i endnu højere grad. Hvorfor ikke bruge den samme tankegang på ældreområdet som på børneområdet – uden ellers at sammenligne de to.

Ro, nærvær og regelmæssighed – det er ikke ukendt territorie. Der skal kendte “voksne” til at sikre de gode relationer og snakke om stort og småt. Kendte voksne til at huske den enkelte og sikre, at rammerne er trygge.

I SF vil vi gerne være med til at sikre et godt ældreliv. Derfor har vi i dag et udspil, hvor en del af løsningen er fast teams i hjemmeplejen. Teams i hjemmeplejen er med til at sikre den enormt vigtige genkendelighed mellem borger og plejere. Det betyder meget for borgeren, at det er kendte ansigter, men bestemt også for plejerne at kunne følge borgeren tættere.

Genkendeligheden er med til at skabe den nødvendige tillid, som gerne skulle give de ældre en hverdag med tryghed, ro, nærvær og regelmæssighed. Et ældreliv skal nemlig også være et ordentligt liv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *