Kolding Netavis

Rent drikkevand, tak!

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Jørn Chemnitz (SF), byrådskandidat, Ejstrup Vang 6, 6000 Kolding og Marianne Jespersen (SF), byrådskandidat, Rødkælkvej 13, 6000 Kolding.

Vi vil ikke drikke sprøjtegift – det er der ingen, der har lyst til. Desværre stiger mængderne af giftrester i grundvandet år for år, så noget må gøres:

Forbyd brug af sprøjtegift i nærheden af drikkevandboringer og drikkevandsreservoirer.

Vi foreslår, at Kolding Kommune planter skov ovenpå drikkevandsområder – og de områder, som kommende generationer skal hente deres drikkevand fra. Det må ske i dialog med private lodsejere – og om nødvendigt ved, at kommunen opkøber jorden fx i samarbejde med EWII.

Vi foreslår, at eksisterende gammel skov får fred for os mennesker i så høj grad som muligt – og at nye skove anlægges med gode løbe- ride- og mountainbikeruter.

De gamle skovarealer er vært for en stor biodiversitet og flere truede plante- og dyrearter. Derfor kan beskyttelsen af drikkevandet og kampen mod udryddelse af truede arter gå hånd i hånd. Løvskov er bedst til at beskytte grundvandet – og en skov på størrelse med en fodboldbane optager 8 tons CO2 om året. Det er en vindersag for både vand, klima og friluftsliv.

I Kolding er der de seneste 5 år fundet rester af sprøjtegift i knap hver tredje vandboring – og i 4 boringer lå niveauet over grænseværdien. Kolding kommune har pligt til at følge op på målingerne af vandkvalitet og til at handle, hvis grænseværdierne overskrides – men kommunen kan gøre meget mere:

Lad os se at komme i gang – det er på høje tid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *