Kolding Netavis

Rekruttering til ældreplejen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Hans Holmer (SF), gruppeformand for SF og byrådsmedlem, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

En af fremtidens store udfordringer er at rekruttere faglig uddannet personale til ældreplejen.

Vi er i allerede godt i gang Kolding kommune med kampagner og markedsføring. I Tv-Syd lørdag klokken 19:30, kan du også blive inspireret til at søge ind i ældreplejen. Her bliver faget nemlig på fornemt vis, vist godt frem både af ansatte og borgere.

I SF mener vi dog, at der skal mere til end markedsføring, hvis vi i fremtiden skal tiltrække nye dygtige medarbejdere til ældreplejen. Derfor har vi blandt andet været ude at foreslå faste Teams i hjemmeplejen, hvilket betyder at det er de samme som kommer til den ældre hver gang. Dette koster lidt mere at arbejdstilrettelægge anderledes end i dag, men det vil have stor betydning for de pårørende og den ældres oplevelse af kvaliteten, at der er færre ansatte i ældreplejen at stifte bekendtskab til.

Vi tror også på at den ansatte vil opleve større arbejdsglæde. Den ansatte i hjemmeplejen vil kende den ældres signaler fra dag til dag og kan forudse, hvordan de bedst muligt får den ældres dagligdag til at blive bedst mulig. Samtidig kan den ansatte se effekten af sit arbejde over tid.

Ældreplejens indsats i samfundet er uvurderlig, fordi den giver omsorg og hjælp til et værdigt liv. Så dette er på ingen måde en kritik af det flotte stykke arbejde der hver dag ydes af ansatte i ældreplejen.

Derimod handler det om hvordan vi politisk kan skabe nogle bedre rammer for vores ældre, ansatte og fremtidige medarbejdere i ældreplejen.

Ved at vi politisk løfter ældreplejen, tror vi på, at vi kan være med til at endnu flere i fremtiden også vil søge et meningsfuldt arbejde i hjemmeplejen.

Derfor vil det også have stor betydning for fremtidens rekruttering, at vi i ældreplejen begynder at arbejde i Teams. Dette vil nemlig betyde, at der spares tid på igen og igen at give de samme informationer, og der bliver dermed mere tid til den ældre og bedre mulighed for at danne relation for plejepersonalet til de mennesker, de hver dag har kontakt til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *