Kolding Netavis

Nyt vandværk leverer Verdensarvsvand til felderne

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Christiansfelds nye vandværk bliver indviet den 20. juni. Samtidig introducerer BlueKolding, der står for vandforsyningen i Christiansfeld, Verdensarvsvand. En kampagne, der skal opfordre til, at vi både påskønner og beskytter det gode grundvand. Efter sommerferien vil hele Christiansfeld blive inviteret til åbent hus på det nye vandværk.

Det har været et stykke tid undervejs, men nu er det endelig færdigt. Torsdag den 20. juni inviterer BlueKolding Vand medarbejdere og samarbejdspartnere til indvielse af Christiansfelds nye vandværk. Det oplyser BlueKolding.

Kunderne i Christiansfeld kan se frem til at blive inviteret til åbent hus på vandværket efter sommerferien, når også arealerne omkring det nye værk forhåbentlig står helt flotte og færdige.

Området, hvor vandværket ligger, har leveret rent drikkevand til Christiansfeld, siden byen blev grundlagt i 1773. Det markerer BlueKolding med introduktion af begrebet “Verdensarvsvand”, der skal minde både feldere, turister og andre gæster i byen om det særlige ved, at dansk grundvand stadig kan pumpes direkte op af jorden og ud i vandhanerne.

– Men begrebet Verdensarvsvand vil vi gerne sætte fokus på, at vi både skal påskønne og beskytte den fantastiske ressource, vores grundvand er. I den kommende tid vil vi gøre mere ud af at fortælle om Verdensarvsvand, og hvordan vi i fællesskab kan hjælpes ad med at passe på det, siger direktør i BlueKolding, Per Holm.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *