Kolding Netavis

Nye vindmøller kan virke generende for lufthavnen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: winterseitler/Pixabay (Modelfoto)

Der foregår i øjeblikket en diskussion internt i Kolding Kommune om fremtiden for et område ved Farris syd for Vamdrup, der er udpeget som egnet til opstilling af vindmøller.

Det sker fordi der åbenbart er stukket en kæp i hjulet for planen.

Nye moderne høje møller i området vil nemlig komme til at virke generende for flyvningerne til og fra Kolding Lufthavn i Vamdrup, skriver netavisen sebro-press.

Folk fra den kommunale forvaltning har allerede en forhåndsdialog kørende med aktører, der ønsker at opstille vindmøller i området ved Farris der ligger i Kolding Kommune, som i kommuneplanen er udlagt netop som vindmølleområde.

Men netavisen erfarer nu, at etablering af vindmøller i området kan få uheldig indvirkning på procedurer og aktiviteter for Kolding Lufthavn, der ligger i nær afstand til området.

Det skyldes, at de møller, som aktørerne nu vil opsætte, er meget større og højere, end dem man oprindeligt oppererede med, da området i sin tid blev udlagt, som egnet til vindmøller.

Sagen har netop været drøftet internt i Kolding Kommune. Denne gang i Plan-, Bolig- og Miljøudvalget som tema. Og i denne forbindelse er folk fra de højere luftmyndigheder taget med på råd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel