Kolding Netavis

Ny aftale vil gavne alle gymnasielever

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Susanne Stenstrop Thorsen (SF), byrådskandidat, Gunnars Ager 7, 6000 Kolding og Suzi Kjærgaard (SF), regionsrådskandidat, Sankelmarksvej 21, 6000 Kolding.

Alle unge i Kolding har fortjent en ungdomsuddannelse af høj kvalitet, hvor de bliver optimalt klædt på både fagligt og socialt.

Det mener vi i SF er det allervigtigste fokus, når det handler om vores unge mennesker. Derfor glæder vi os over den aftale, som regeringen sammen med bl.a. SF har lavet omkring fordeling af elever på gymnasier.

Den vil sandsynligvis få betydning i Kolding Kommune, hvor eleverne på vores to gymnasier desværre er blevet temmelig polariserede. Ved at fordele eleverne med blik for bl.a. forældrenes indkomst kan man opnå en sammensætning af elever begge steder, som langt bedre svarer til den, der er i samfundet generelt.

Det, mener vi, vil komme eleverne begge steder til stor gavn.

Men hvad så med det frie valg, er der mange, der buldrer.

Nogle valg er need-to-have og andre er nice-to-have. Det er nødvendigt, at de unge har et bredt udvalg af uddannelsesretninger. Ingen skal tvinges til fx at gå i det klassiske gymnasium, hvis de har mere lyst til en merkantil eller håndværksmæssig uddannelse.

Men når man har truffet dette vigtige valg, er det så nødvendigt også at kunne vælge præcis hvilken adresse, man vil tage uddannelsen på?

Det mener vi ikke. Det er skønt, når det kan lade sig gøre uden negative konsekvenser. Men når det, som vi ser i Kolding, fører til en skæv socioøkonomisk, geografisk og etnisk opdeling, så er det ikke det værd.

Så må man se på det store billede og gribe ind.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *