Kolding Netavis

Nej tak til kødkontrol

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Sundhedsstyrelsen vil have at alle børn i folkeskolen skal vejes.

I Kolding griber vi det helst an på en anden måde, for det handler altså om selvværd og sammenhæng, som flere årigt medlem af social og sundhedsudvalget i Kolding kommune, er der derfor fuld opbakning til sundhedsplejens “Børn, Unge og Ligevægts” tilgang til folkeskolens elever.

Kort og godt så gælder det om at børns mentale tilstand skal være sund.

I dag er der meget fokus på børnenes BMI, og det betyder desværre at vægten fejlagtigt fylder for meget i flere børns hverdag, og i nogen tilfælde bliver den et konkurrence parameter i klassen.

Selvfølgelig skal der være opmærksomhed på på vægten, og det har vi vores dygtige sundhedsplejersker og øvrige sundhedspersonale til. De spotter hvis et barn er under- eller overvægtigt, og tager naturligt de nødvendige forholdsregler….

En ledende børnelæge mener dog der er behov for en fortsat kødkontrol via vejning, (måske fordi det er hans principper der så arbejdes efter).

Sundhedsstyrelsen ønsker også fortsat tal til statistikkerne, så ud fra et baselineprincip, kunne man i teorien stille en hel klasse på brovægten, tage et gennemsnit og så videre i teksten; Sådan fungerer verden heldigvis ikke, og i Kolding skal vi som alle andre overholde reglerne, men det er børns trivsel vi taler om, og den stiger ikke ved at behandle dem som slagtesvin til kødkontrol.

Jeg tror på Ligevægtstilgangen, også i mødet med børn, og håber på at skrivebords bureaukrati vil vige for den sunde fornuft. Det handler i sidste ende om vores børn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *