Kolding Netavis

Nabohjælp skal hjælpe tørkeramte landmænd

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Tørken kan få konsekvenser for landmanden – yd nabohjælp inden du snitter halmen.

Tørken i år kommer til at påvirke stort set alle danske landmænd.

Hos Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) hjælper de gerne med at skabe kontakten mellem landmænd med overskud og landmænd, der mangler eksempelvis grovfoder og halm, fortæller bestyrelsesmedlem Peter Baungaard Sørensen i en pressemeddelelse.

Det varme og ekstrem tørre forår sætter nu sit aftryk på udbyttet af blandt andet grovfoder og halm. Vejrudsigten for den kommende uge hjælper ikke på dette, og det kan være en udfordring for landmændene at finde alternativer til fodring og strøelse.

Grovfoder og halm bliver en mangelvare

I øjeblikket er det svært at finde ekstra grovfoder. Mange landmænd har et lavere udbytte, hvilket sandsynligvis vil skabe en mangelsituation i hele landet. Især økologer har en udfordring med at finde alternativer til deres grovfoder. Derfor tilskynder KHL den enkelte landmand til at have styr på sin fodersituation og eventuelt allerede nu tænke ud af boksen og undersøge muligheder for at købe foder andre steder.

Brug KHL Børsen som supplement

– Hos KHL vil vi gerne hjælpe med at skabe kontakten mellem landmænd med overskud af grovfoder og landmænd, som mangler for eksempel grovfoder og halm, siger KHLs bestyrelsesmedlem Peter Baungaard Sørensen, Egtved, og fortsætter:

– Vi er nødt til at hjælpe hinanden i den situation, vi befinder os i. Derfor opfordrer vi dig til at oprette en annonce på KHL Børsen, hvor det er muligt at hjælpe andre landmænd med at sælge eller købe grovfoder, halm og andre landbrugsprodukter.

Tilbyd halm til dit netværk, inden du snitter

Er du planteavler, overvejer du måske lige nu, om halmen skal snittes eller presses. Inden du træffer beslutningen, håber KHL, du vil spørge dit netværk om der er nogle, der ønsker at købe halmen – den vej kan du måske hjælpe en trængt landmand. Du kan også oprette en annonce på KHL Børsen inden høst.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel