Kolding Netavis

Når katten mistrives i “parforholdet”

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Agria Dyreforsikring .

En undersøgelse, der finansieres af Agria SKK Forskningsfond, skal nu afdække, hvad der skal til for, at katte kan trives sammen med andre katte.

Professor Peter Sandøe og hans kolleger fra Københavns Universitet mener, at den sociale dynamik mellem katte er kompleks, da katten hverken kan betegnes som et ægte socialt eller solitært dyr.

Mens mennesker er flokdyr og har behov for kontakt med artsfæller, varierer graden af socialitet hos katte, både i forhold til andre katte og mennesker. Derfor kan det være en udfordring at introducere en ny kat i et hjem, hvor der allerede er en kat. Nogle katte har glæde af selskab og får en god legekammerat, mens andre kan udvise konfliktadfærd, såsom slåskampe eller urenlighed.

Hyppighed af konflikter

Undersøgelsen vil fokusere på hyppigheden af konflikter mellem katte i hjemmet og hvorvidt dette fører til at kattene bliver indleveret på internater. Der er behov for mere forskning på området for at forstå relationerne mellem samlevende katte og sikre deres velbefindende.

Katten har over tid ændret sin status fra at være en musefanger til at være en del af familien, og det er vigtigt at forske i det sociale aspekt af kattehold for at sikre deres trivsel, fortæller Tine Stabell, direktør for Agria Dyreforsikring, i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel