Kolding Netavis

Når folk sætter sig i bevægelse

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), regionsmedlem og borgmesterkandidat i Kolding Kommune, Gl. Bjert 39c, 6091 Sdr. Bjert.

De sidste par år har været politisk opløftende på trods af Corona.

Der er en række eksempler på, at mennesker er gået i gang med at ændre Danmark og verden ved at gå i gang med at skrive, organisere og insistere på, at der sker noget på de områder, der for dem er det vigtigste.

Op til sidste folketingsvalg var det forældre til børn i vuggestuer og børnehaver, der krævede flere voksne til at hjælpe, yde omsorg og lære børnene. Det blev omsat til lovgivning i Folketinget om minimumsnormeringer, som nu er ved at blive virkeliggjort. Man har vel draget den lære, at det nytter at kæmpe for en god sag ?

Op til folketingsvalget var det også kampen for bæredygtighed, klima og miljø og natur. Det var en kamp ikke kun i Danmark, men i store dele af verden ført an af de unge, der jo er dem der kommer til at leve med de alvorlige konsekvenser, hvis vi ikke får styr på CO2 udledningen.

Det blev ligeledes omsat til lovgivning og mange har erfaret, at det nytter, og at det kan lade sig gøre. Men samtidig at man skal fortsætte presset.

1 million stemmer hedder den forældregruppe, der har samlet 50.000 underskrifter, og som derved sikrer at deres forslag om bedre forhold for handikappede, mennesker med sindslidelser samt socialt udsatte skal have bedre forhold.

Det er tiltrængt. Vi kan ganske enkelt ikke være de forhold bekendt, der stilles til rådighed for nogle af de allermest udsatte borgere. Jeg kan se at Kommunernes Landsforeninger går til økonomiforhandlingerne med regeringen med et krav om et økonomisk løft af området på 5,5 mia kr over de næste 3 år. Det er et godt og nødvendigt forslag.

Det viser igen, at det nytter, men kampen skal føres til vejs ende.

Det sidste eksempel er hjemtagelse af børn fra fangelejre i Syrien samt protester imod hjemsendelse af syriske flygtninge til usikre forhold under Assads diktatur. Også her er der begyndende tegn på at det nytter at stå op for et moralsk synspunkt.

Alle eksemplerne giver håb om at det kan lade sig gøre, når mennesker sætter sig i bevægelse for at forbedre forhold for mennesker, miljø og natur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *