Kolding Netavis

MGK: En vigtig del af Koldings uddannelsestilbud

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Iben Lehmann Rasmussen (SF), byrådskandidat, Vestervang 27, 6000 Kolding.

I februar var udmeldingen fra “nærhedsminister” Kaare Dybvad, at unge mennesker skulle have bedre muligheder for at blive og uddanne sig i den by, de kommer fra.

Det er vi i SF ikke uenige i. Uddannelsesmulighederne skal decentraliseres – ikke centraliseres! Vi har nemlig brug for flere muligheder for uddannelse i Kolding – ikke færre.

Derfor kan jeg heller ikke lade være med at blive bekymret, når Statens Kunstfond fremsætter forslag om at fjerne 4,5 millioner kroner fra musikskoler for unge talenter i vores område – og i stedet give pengene til musikskoler i landets fire største byer! Det vil give en voldsom skævvridning, vi som samfund ikke har brug for.

I Kolding har vi en musikskole, hvor jeg blandt andet har slået mine folder både som barn, teenager og voksen. En musikskole, der udover at undervise, udvikle og understøtte kommunens børn og unges musikalske evner og kundskaber i sang og spil, også spiller en kæmpe rolle i forhold til at understøtte de lokale musiktalenter, og derigennem sikre fødekæden til det danske musikliv og ikke mindst sende kandidater til de videregående uddannelser.

Det skal være muligt at kunne dygtiggøre sig musikalsk uden at skulle på en længere rejse til landets 4 største byer. Og det skal også være en fortsat mulighed med gode vilkår – også uden for København! For kulturtalenterne er ikke forbeholdt byer med høje indbyggertal – dem har vi nemlig også en stor del af i de mindre byer.

Statens Kunstfond bliver nødt til at gentænke deres forslag, hvis de stadig skal være med til at uddanne og styrke det lokale musikliv og ikke lave en yderligere skævvridning af uddannelses-Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *