Kolding Netavis

Kurt Beier-domme skal føre til ny lovgivning

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Læserbrev af Karina Lorentzen (SF), retsordfører, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Jeg må naturligvis bøje mig for, at domstolene har vurderet, at man ikke kan straffe transportfirmaet Kurt Beiers direktør for udnyttelse af en række filippinske og srilankanske chauffører, som boede og arbejdede under kummerlige og slavelignende forhold i en lejr i Padborg.

Direktøren får alene en bøde på 25.000 kroner for at have haft kendskab til den ulovligt opførte lejr på virksomheden grund.

Jeg må sige, jeg er stærkt forundret over, at man tilsyneladende kan slippe let fra så ringe behandling af medarbejdere.

Der var tale om sårbare udenlandske arbejdere, som boede bag pigtråd, i containere under uhygiejniske forhold, voldsomt lange arbejdsdage og en løn på 7.900 kroner inklusiv feriepenge om måneden. Forhold som direktøren kaldte lovlige og fornuftige, men som jeg vil betegne som grov udnyttelse.

Det er jo langt under standarden for danske løn- og arbejdsvilkår, og jeg mener, at når man udsættes for så ringe arbejdsvilkår, bør det bedømmes efter den tunge paragraf om menneskehandel.

Det foreslog jeg i allerede i 2015, hvor der var opbakning til at indføre det. Men desværre ruger et udvalg i beskæftigelsesministeriet fortsat på dette.

Derfor vil jeg vil godt opfordre regeringen til at få afsluttet det arbejde og få kriminaliseret denne forfærdelige behandling af medarbejdere fra udlandet. En grov udnyttelse, som virksomheden i øvrigt har tjent fire millioner kroner på ifølge anklagemyndigheden.

I Danmark skal der være danske forhold – og slavelignende arbejdsforhold skal takseres hårdt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *