Kolding Netavis

Lufthavnen: Et stykke guldrandet papir

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Der sker virkelig noget på Kolding Lufthavn i Vamdrup.

Der skyder nye virksomheder op og bestående udvider.

I dag er der over 200 arbejdspladser i lufthavnen, hvor Danish Air Transport, DAT, topper. Formanden for fondsbestyrelsen, byrådsmedlem, Poul Erik Jensen, Vamdrup, betegner lufthavnen som et stykket guldrandet papir, skriver Sebro Press.

Fremgang i lufthavnen

Og der har netop været årsmøde i fondsbestyrelsen, og i denne forbindelse er årsrapporten for 2017 offentliggjort. Hvad angår flytrafikken, noteres der i årsrapporten om en solid fremgang på 10 procent. Fremgangen tilskrives alle typer trafik, men primært skoleflyvning fra Billund lufthavn.

Lufthavnen har i 2017 ansat og uddannet en ny AFIS operatør i flyledertårnet, og dermed er lufthavnschefen frigjort til andre opgaver, som udvikling og tiltrækning af virksomheder og trafik.

Kolding Lufthavn har ligeledes i 2017 indgået et samarbejde med Jobcenter Kolding, som betyder, at stedet nu er med i en klynge af virksomheder i Vamdrup, der skal hjælpe borgere i Kolding Kommune tilbage på arbejdsmarkedet igen fx efter fx længere tids sygdom.

Om udviklingen på erhvervssiden fortæller årsrapporten, at ingeniørfirmaet ON2A4 er begyndt indretningen af 1. salen på den nybyggede hangar, og at virksomheden, Dan-Glide snart er færdig med opførelsen af et nyt specialværksted fly.

Virksomheden flytter permanent til Kolding Lufthavn netop i morgen den 1. juni. Alle virksomheder i luthavnen er flyrelateret.

Økonomien

For økonomien ser det også ganske godt ud. Lufthavnen har siden 2011 haft overskud, og egenkapitalen er derfor siden vokset stødt. Af årsrapporten fremgår, at den ved årets afslutning udgjorde 1,808 millioner kroner mod 1.575.kroner året før:

– Der er intet facit for, hvor stor egenkapitalen bør være. Filosofien i fondsbestyrelsen er der dog, at kapitalen bør bruges til at forbedringer i lufthavnen, siger Poul Erik Jensen, formand for fondsbestyrelsen.

Kolding Kommune står bag fonden som ejer af Kolding Lufthavn i Vamdrup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *