Kolding Netavis

Hvorfor falder indbyggertallet i Kolding Kommune?

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), borgmesterkandidat i Kolding og regionsrådsmedlem, Gl. Bjert 39C, 6091 Sdr. Bjert.

Fornylig kom meddelelsen om, at indbyggertallet i Kolding kommune er faldet for første gang i mands minde. Det står i skarp kontrast til Vejle kommune med en befolkningstilvækst på over 1.200 borgere fra 2019 til 2020.

Det er i øvrigt en udvikling, der følger ovenpå en årrække, hvor de forventede prognoser om udvikling i befolkningstal ikke har holdt stik.

Det er et problem, fordi skattegrundlaget derfor heller ikke bliver som forventet, og det er under alle omstændigheder en udvikling, der ikke er tilfredsstillende, og som skal vendes.

Det er af mange grunde en uforståelig udvikling, fordi Kolding Kommune:

  • Fra naturens hånd er udstyret med fantastiske omgivelser. Jeg bor selv på Stenderup halvøen, som er fyldt af smuk natur.
  • Har byer med historie og historiske bygninger, som de færreste kommuner har.
  • Er beliggende ved Danmarks største ”vejkryds” med deraf følgende let tilgængelighed samt tæt på lufthavnene i Billund og Vamdrup.
    Kolding burde således være en attraktiv tilflytterkommune. Jeg tror desværre ikke, at borgmesterens begrundelse for udviklingen, nemlig at det skyldes corona og mangel på en bestemt type af boliger, er dækkende. Jeg synes, at V og DF er nødt til at påtage sig det politiske ansvar og besvare spørgsmålet: Hvordan gør vi igen Kolding kommune attraktiv som tilflytterkommune? Jeg tror, at det forudsætter i al fald 6 initiativer:
  1. Beslutte at vi vil være en stærk børnekommune med bedre daginstitutioner og skoler, så vi får flere børnefamilier til at flytte hertil.
  2. Gøre byen mere attraktiv for uddannelsessøgende.
  3. Skabe en by fuld af liv og oplevelser, der igen gør kommunen mere attraktiv for tilflyttere.
  4. Udnytte at vi i Kolding har Kolding Å og Kolding Havn, som vi skal bruge til at åbne adgangen op med spændende byudviklingsmuligheder.
  5. Igen gøre Kolding til en stærk erhvervskommune. Kolding er som bekendt rutsjet baglæns under V og DF. Vi skal ikke være i den sidste, men den bedste trediedel.
  6. Endelig skal vi tale kommunen op, som jeg gør i den første del af indlægget, dvs. være stolte af vores smukke natur, de trafikale gunstige forhold, vores historie og historiske bygninger, som Kolding Kommune har.
  7. Så skal vi nok få vendt udviklingen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *