Kolding Netavis

Her er Designskolens nye formand

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Morten Albæk er Designskolen Koldings nye bestyrelsesformand. Foto: Jes Larsen.

Bestyrelsen i Designskolen Kolding har fået ny formand.

Morten Albæk er Designskolen Koldings nye bestyrelsesformand. Morten Albæk er filosof, forfatter og CEO for virksomheden Voluntas, der rådgiver virksomheder, ledere og regeringer. Den nyslåede bestyrelsesformand understreger i virksomhedens præsentation, at han rådgiver i ”hvordan man skaber, tilpasser og driver meningsfulde organisationer, brands, samfund og en meningsfuld planet”.

– Jeg glæder mig rigtigt meget til at tage fat på arbejdet som bestyrelsesformand for Designskolen Kolding, som jeg anser som et af de mest spændende designuniversiteter i verden. Sammen med den nuværende bestyrelse vil jeg arbejde for, at vi kan demokratisere design og derved gøre design til en kompetence, som er selvfølgelig i enhver progressiv virksomhed og organisation. Og så er det min ambition at give Designskolen Koldings nye, visionære rektor, Lene Tanggaard, den bedst mulige opbakning til, at vi sammen med medarbejdere og studerende kan gøre skolen til en af verdens førende inden for designuddannelse og -forskning, siger Morten Albæk i en pressemeddelelse.

Han overtager posten som bestyrelsesformand efter Merete Due Paarup, der efter et år på posten har valgt, at give stafetten videre. Hun fortsætter som næstformand i bestyrelsen.

Fakta om Morten Albæk

Founder & CEO, Voluntas – et 32-mands konsulentfirma, der er specialiseret i at rådgive virksomheder, fonde, ejerkredse, bestyrelser og ledelser i, hvordan man skaber, tilpasser og driver meningsfulde organisationer, brands, samfund og en meningsfuld planet.” (2015-)

Chief Marketing Officer, Vestas (2009-2015)

SVP for Idéudvikling og Innovation, Danske Bank (2002-2008)

Fem år i træk på The Internationalists liste Top 100 Most Influential CMO’s (2011-2015)

Blandt The Internationalists ‘20 Inspiring Marketers of the First 20 Years of the 21st Century’ (2020)

Forfatter til fire bestsellere – senest ’Ét liv, én tid, ét menneske: Hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv,’ (2018) der udkom på engelsk i oktober 2019 under titlen ’One Life: How we forgot to live meaningful lives’, og er ydermere på vej til udgivelse i Sydkorea, Ukraine, Frankrig, Rusland, Norge, Serbien, Tyskland i 2020-2021.

Adjungeret professor i filosofi på Aalborg Universitet 2008-2019

Cand.mag. i historie og filosofi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *