Kolding Netavis

Grønne værdier i BlueKolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Gunner Nielsen, kandidat til forbrugerrepræsentant ved BlueKolding, Skovlundvej 52, Seest, 6000 Kolding.

Der kommer omkring 15 milliarder liter spildevand fra Kolding Kommunes borgere og virksomheder på et år. BlueKolding renser ca. 96% af dette. og inden vandet ledes tilbage til naturen er der hevet både strøm, fjernvarme, biogas og biologisk gødning ud af det.

BlueKolding er langt fremme med at udnytte spildevandet og omsætte ord til handling. Man laver biogas, som driver en generator, der laver strøm. Man udnytter også varmen i spildevandet ved at tage energien ud af vandet og levere det som fjernvarme.

BlueKolding har også verdens første spildevandsturbine i Stenderupskovene. Turbinen udnytter de milliarder af liter renset spildevand, der hvert år løber fra Centralrenseanlægget til Lillebælt. Undervejs er der et fald på 35 meter, og det giver så meget fart på vandet, at der kan laves strøm af det. Det mener jeg er den helt rigtige vej at gå – og vi skal videre af den vej. I høj fart.

Området har min store interesse og ligesom mange andre vil jeg gerne arbejde for at levere en renere og sundere verden videre til mine børnebørn. Derfor jeg gerne være din repræsentant i BlueKolding, når der skal være valg til bestyrelsen den 3.-31. maj.

Jeg vil arbejde for, at vi udvikler og satser på grønne løsning i samarbejde med forbrugerne – altså også dig. Således vi sammen skaber løsninger til gavn for os selv og fremtidige generationer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *