Kolding Netavis

Folketingspolitiker fra Kolding mister synet – for en dag

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Mandag mistede handicapordfører Karina Adsbøl (DF) synet - dog kun for en dag. Pressefoto.

Folketingspolitkeren fik afprøvet, hvordan det er at være blind.

Mandag mistede handicapordfører Karina Adsbøl (DF) synet – dog kun for en dag.

Sammen med formand for Danske Handicaporganisationer (DH), Thorkild Olesen, var hun på tur fra Kolding til Fredericia for at mærke udfordringerne, når du skal rundt i byen, handle ind eller tage toget.

Folketingspolitikeren var blandt andet i Netto, hvor hun selv skulle købe en agurk. Agurken skulle hun have med på Fuglsangcentret i Fredericia, som udbyder kurser, der hjælper mennesker, som mister synet.

På Fuglsangcentret var Karina Adsbøl blandt andet i øvekøkkenet, hvor hun med bind for øjnene fik lov til selv at skære agurken i skiver.

Nogle af centrets andre kurser går på at hjælpe mennesker med synshandicap ud af ensomheden. Det er svært at få hjælp til at være en del af samfundet, når du mister synet, siger DH-formand Thorkild Olesen, der selv er blind:

– I dag oplever mange ensomhed og isolation, fordi kommunen ofte ikke giver dem et tilbud, der kan hjælpe dem til at færdes og være del af fællesskabet uden synet.

Knap hver femte med synshandicap føler sig ofte eller meget ofte ensomme, viser en undersøgelse fra forskningscentret VIVE.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *