Kolding Netavis

Flere penge til unge i mistrivsel

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Annette Blynel (SF), gruppeformand og spidskandidat til Regionsrådsvalget, Strandgade 27, 5700 Svendborg.

Jeg er så glad for, at vi har fået afsat ½ million på sidste Regionsrådsmøde inden sommerferien til at styrke samarbejdet med HEADSPACE – både til udvidelse i Billund og til oprettelse af nyt center i Haderslev.

Jeg sendte lige en venlig tanke til tidligere statsminister Poul Nyrup, som med baggrund i alvorlige personlige erfaringer, var initiativtager til at oprette HEADSPACE. Jeg kender selv HEADSPACE fra fagligt samarbejde i Odense kommune, og ved det er et super godt tilbud, som de unge er meget glade for. Det er et tilbud til unge i mistrivsel, hvor der tilbydes gratis rådgivning og støtte, både fra frivillige og professionelle.

Region Syddanmark har desværre en meget stor udfordring med unge i mistrivsel. Nu styrkes HEADSPACE, og samtidig er der opslået flere ydernumre til psykologer, så det gratis tilbud om psykologbistand til unge under 25 år, kan komme i gang.

Det er begge rigtig gode forebyggende tilbud, som dermed hjælper de unge før deres mentale udfordringer udvikler sig, med risiko for de senere skal i psykiatrisk behandling.

Når vi i SF siger, at vi vil gøre noget ved de unges mistrivsel, så mener vi det alvorligt, hvilket de gode initiativer her er et godt eksempel på.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *