Kolding Netavis

Flere handicap p-pladser

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Nanett Jensen (SF), byrådskandidat, Østergade 18, 6580 Vamdrup.

Betingelsen for at få et handicapskilt er, at man har begrænset evne til at gå en længere distance.

Ideen med handicapskilt og handicap p-pladser er jo nemlig, at alle dele af byen og dens tilbud, skal være tilgængelige for borgere med handicap, såvel som for andre.

I 2018 blev der vedtaget en tilgængelighedsstrategi for Kolding Kommune. I forordet, der er underskrevet af de to udvalgsformænd Lis Ravn Ebbesen, SF og Knud Langhoff, De Konservative, kan man bl.a. læse ”alle handicapgrupper har – nøjagtig som andre borgere i Kolding Kommune – behov for at komme ud, at komme frem, at komme rundt og at komme ind.” Sådan er virkeligheden bare ikke.

Tag for eksempel handicap p-pladser. Handicap p-pladserne i Nicolai blev pludselig nedlagt. Borgere med handicap skal åbenbart ikke have mulighed for at kunne komme i Nicolai Bio eller Kirkesalen.

For enden af A. L. Passagen er der to handicap p-pladser – men det forventes åbenbart at de borgere, som disse pladser er tiltænkt, kan nå at komme ud og ind af bilen, spise, handle og høre musik på kun to timer.

Der er i alt fald kommet tidsbegrænsning på. Og rigtig er det at pladserne var meget brugt – især fordi de er placeret lige ud for en forretning, hvor forretningens kunder brugte dem meget.

Jeg kan undre mig over, at der ikke i stedet anlægges flere f.eks. i Brostræde, da det jo er et område med en del cafeer.

Jeg mener, handicapområdet har brug for en, der vil kæmpe for området og det vil jeg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *