Kolding Netavis

Fjernvarmen bliver indviet i Almind

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
TREFOR Varme er i gang med at etablere fjernvarme i Almind. Senere følger Viuf, Vester Nebel og Gravens Ågaard. Foto: TREFOR Varme.

I Almind kan de første husstande nu tilkobles fjernvarmen. Det markerer Trefor Varme. Det sker med indvielsen af første etape af projektet til i alt 250 millioner kroner. Frem mod sensommeren 2025 kan 1100 husstande i Almind, Viuf, Vester Nebel, Gravens og Ågård udskifte gas- og oliefyr med mere grøn og bæredygtig fjernvarme.

250 husstande kan som de første i Almind blive koblet på områdets nye fjernvarme. Det skyldes ikke mindst et stort lokalt engagement.

-Det er den første milepæl i et stort varmeprojekt, som vi nu har nået. Lokalt har der været et stort ønske om at kunne skifte for eksempel olie- og gasfyr ud med fjernvarme, og uden den opbakning var det ikke blevet gennemført. Derfor vil vi meget gerne markere indvielsen af den første etape sammen med lokalområdet, fortæller Charles Nielsen, direktør i Trefor Varme, i en pressemeddelelse.

Indvielsen foregår i Almind Forsamlingshus på torsdag. Beboere i Almind, Viuf, Vester Nebel, Gravens og Ågård er velkomne til at deltage og høre om planerne for den videre udrulning af fjernvarmen i området.

Et fælles projekt

Ejerne af 1800 ejendomme og bygninger i Almind, Viuf, Vester Nebel, Gravens og Ågård har fået tilbuddet om at blive tilsluttet den kommende fjernvarme. Da gravemaskinerne gik i gang i foråret 2023, havde mere end 60 procent af de lokale husejere sagt ja tak til fjernvarmen.

-Det er rigtig mange mennesker, som er blevet enige om, at fjernvarmen er vejen frem. Hele projektet er blevet til ved fælles hjælp, og er et godt eksempel på, at det kan lade sig gøre, når vi går sammen om det, siger Charles Nielsen.

Blandt andet efter ønske fra Den Lokale Fjernvarmegruppe blev der lavet en ordning, hvor boligejere kan betale udgifterne til at blive tilsluttet fjernvarmen via et abonnement.

-For den enkelte boligejer kan det være en stor udgift at skifte til fjernvarme. Derfor er vi meget glade for abonnementsløsningen, der giver endnu flere mulighed for at skifte fossil opvarmning som olie og gas ud med fjernvarme, der er et langt grønnere alternativ, fortæller Preben Boye Jørgensen fra Den Lokale Varmegruppe.

Hos 43 procent af de tilmeldte ejendomme har ejerne valgt abonnementsløsningen for at blive tilkoblet fjernvarmen.

Trefor Varme forventer, at projektet, der skal levere fjernvarme til de 1.100 husstande, koster 250 millioner kroner. Derudover investerer TVIS 50 millioner kroner i ledninger og veksler for at kunne forsyne områderne med varme.

Tid og sted

• Torsdag den 30. november 2023 kl. 16.00 til 17.30
• Almind Forsamlingshus, Vestergade 12 i Almind

På mødet deltager

• Charles Nielsen, direktør i Trefor Varme

• Lars Schmidt fra Den Lokale Varmegruppe

• Jørgen Chemnitz, formand for Natur, Miljø og Klima, Kolding Kommune

• Søren Peschardt, formand for Klima- Natur- og Miljøudvalget, Vejle Kommune

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel