Kolding Netavis

Ekstra millioner til personalet: Bare ikke til alle

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Læserbrev af Annette Blynel (SF), gruppeformand og spidskandidat til regionsrådsvalget, Strandgade 27, 5700 Svendborg.

Regionsrådet har mandag bevilget 15 mio. kr. til personalet i Region Syddanmark, som kan anvendes til trivselsfremmende aktiviteter. Det synes vi i SF er helt velfortjent.

Der er absolut ingen tvivl om, at vi skylder ALLE vores medarbejdere en kæmpe stor tak for indsatsen under COVID 19. Hvorfor Liberal Alliance stemmer imod – det er da helt umuligt at forklare? Men det må blive deres sag.

Eneste udfordring er, at medarbejdere på vores sociale tilbud IKKE kan få del i bevillingen. Det skyldes de særlige regler med takstfinansiering af området, hvor kommuner og regionerne i fællesskab har bestemt, hvad ”en plads” må koste.

Derfor kan vi ikke i, selvom vi gerne ville, sende flere penge af sted til området. Det er naturligvis helt urimeligt – og derfor håber jeg ledelsen på anden måde vil gøre alt, hvad de kan for at give anerkendelse og på anden måde skabe trivselsfremmende aktiviteter.

Helt generelt skal der ikke herske tvivl om, at jeg mener, at den ”markedsgørelse” af de sociale tilbud – med en fast takst til borgere med vidt forskellige behov – skal afskaffes.

Prisen må handle om den enkelte borgers individuelle behov og områdets faglige udvikling. Lige nu er risikoen, at kommunerne har mere fokus på prisen fremfor fagligheden.

Men herfra skal i hvert tilfælde lyde ønsket om god trivsel til ALLE medarbejdere i Region Syddanmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *