Kolding Netavis

Det tohjulede alternativ

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), formand og byrådskandidat, Borgergade 4, st. th. 6000 Kolding.

Sport har fyldt rigtig meget denne sommer, og specielt cykelsporten har skabt overskrifter. Først med en flot præstation i Tour de France, derefter OL og her til sidst i Post Nord Danmark rundt, som også kom et smut forbi vores kommune.

Vi har også en verdensstjerne i Kasper Asgreen, og til næste år kommer verdens største cykelløb Tour de France til Danmark med en flot etape gennem vores kommune.  

Cykling er populært i Danmark, og vi er på 2. pladsen over lande i verden, der cykler mest i verden, kun overgået af Holland. Det er godt for klimaet, det er godt for naturen, men det er først og fremmest godt for os mennesker at bruge cyklen.

En af grundende til, vi cykler så meget, er at vi har prioriteret det i vores infrastruktur, og det skal vi fortsætte med at gøre. Der ligger en ekstremt vigtig opgave i at sikre cykelveje, selvom der kommer flere og flere biler på vejene.  

Det starter allerede i det små, hvor børn skal have mulighed for at cykle i skole, når de lærer at cykle. Forældre skal ikke være bekymrede for at sende deres børn i skole på en cykel. Lige meget om det er en skole i midtbyen eller i vores andre byer.

Cyklen skal være et reelt alternativ til bilen, og derfor skal det også prioriteres i byplanlægningen.

Det ærgrer mig for eksempel, at man ikke har tænkt over en cykelsti, da man renoverede Jernbanegade, og jeg ærgrer mig over, at det nogle gange kan være svært at finde en cykelparkering i midtbyen.

Jeg ser mange cykle mere og mere, og jeg ser specielt flere elcykler. De skal have samme prioritering som bilisterne, så cykelstier også bliver asfalteret i samme omfang som andre veje.

Lad os sikre at cyklen bliver et sikkert alternativ.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *