Kolding Netavis

Budget: Udtalelse fra borgmester langt fra realiteterne

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Hans Holmer (SF), gruppeformand, Skovbogade 8, 6000 Kolding og Benny Dall (EL), byrådsmedlem, Aalykkegade 9, Kolding.

I JV d. 3. Oktober fremsætter borgmester Jørn Pedersen udtalelser om vores arbejde som udvalgsformænd. De er desværre så langt fra realiteterne at det kræver en kommentar:

Jørn Pedersen påstår at SF og Enhedslisten er skyld i overforbruget på hhv. Social- og sundhedsområdet og på handicapområdet.

Overforbruget på de to områder vi er udvalgsformænd for, skyldes ikke et ønske vi har. Tværtimod. Det skyldes at flere har brug for hjælp som de har lovkrav på. Den tendens er desværre stigende, og det er den overalt i landet.

Det håber vi der er enighed om i hele byrådet, og derfor er det trist at borgmester Jørn Pedersen fremturer med at vi er de skyldige i den sammenhæng.

Jørn Pedersen påstår at SF og Enhedslisten ikke ville deltage i opbremsningen på vores udvalgsområder.

Det var ikke os som formænd der besluttede at der ikke kan spares på social- og sundhedsområdet og de handicappede. Den beslutning blev truffet enstemmigt af de to udvalg. Vel at mærke er der borgerligt flertal i begge udvalg. Så det er heller ikke sandt.

Jørn Pedersen påstår at SF og Enhedslisten gerne vil modtage penge fra fællesskabet til betaling for overforbruget i 2019 på de to områder, men vil ikke bidrage.

Heller ikke det er sandt. Vi har begge accepteret at de to udvalgsområder bidrager med hver 1,5% af budgettet i 2020 i en solidarisk lige løsning med byrådets øvrige udvalg.

Kære Jørn Pedersen; Vi tillader os at være uenige med Venstres politiske prioriteringer og grundlæggende synspunkter. Vi respekterer at vi er uenige. Men vi beder os venligst fritaget for usande fremstillinger af vores arbejde som udvalgsformænd og byrådsmedlemmer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *